Spanplafond schoonmaken, hoe doe je dat?

Spanplafond schoonmaken hoe doe je dat? Vaak als wij bij mensen thuiskomen om het spanplafond schoon te maken zijn ze blij en opgelucht. De meeste mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Het is een kostbaar plafond en daar wil je niet zomaar wat op proberen. Je beschadigt het plafond snel en dat is wel het laatste wat je wil.

Vervuilers

De grootste vervuilers van een spanplafond zijn nicotine, rook, vet, stof en insecten. Het vuil hecht zich aan het plafond. Het spanplafond is een doek. Dit doek is een soort filter. Alles hecht zich aan het doek. Alles wat zelf hecht aan het doek kunnen wij goed verwijderen. Echter, wanneer men zelf met verschillende schoonmaakmiddelen en doeken vlekken op het plafond maakt is het lastiger.

Spanplafond schoonmaken

Een spanplafond schoonmaken hoeft niet tot uw wekelijkse schoonmaakronde te behoren. U hoeft niet zelf de inwassers en het innevelapparaat aan te schaffen. Gelukkig niet zeg, het wekelijkse schoonmaakrondje is meer dan genoeg. Wel is het goed om een keer in de 3 tot 5 jaar het plafond schoon te laten maken. Zo blijft het plafond langer mooi. Plafond reiniging is voor Interceil dagelijkse kost.

Lichtintensiteit

Een vuil spanplafond kan er voor zorgen dat de lichtintensiteit verslechterd. Dit heeft u niet altijd door, pas op het moment dat het weer schoon en fris is valt het op. Als onze mannen (en soms ook vrouwen) weg gaan krijgen ze steevast te horen, wat fijn dat u langs geweest bent. Het is weer fris en licht in huis. Helemaal wanneer er veel gerookt wordt in huis of wanneer de open haard vaak aan staat. De voor- en na foto’s zijn dan pas echt leuk!

We horen vaak van onze opdrachtgevers dat ze lang gezocht hebben naar iemand die het plafond schoon kon maken. Dan moeten wij ons toch achter de oren krabben. Dit betekent dat wij niet goed genoeg zichtbaar zijn! Helpen jullie ons daarbij? Vertel het aan de buurman, buurvrouw, oom, tante of aan vrienden. Voor jezelf wel zo fijn om in een schoon huis een borrel te komen drinken;)