plafond reiniging

Een schoon plafond, hoezo?

De vraag ‘Hoezo moet je eens in de zoveel tijd je plafond reinigen’ hield mij al een tijdje bezig. Het is toch een keuze om een net en schoon plafond te hebben of niet? Opgegroeid in een ondernemersgezin ben ik dus ook groot gebracht met dit bedrijf. Het gaat dan ook vaak over de Interceil bij ons aan de eettafel. Hoe loopt het, wat kan er veranderen en hoe zorgen we ervoor dat het zo goed blijft gaan of mogelijk nog beter gaat met het bedrijf.

schoon plafond

Plafond reiniging

Ik vroeg Henny Hendriks (mijn vader) een paar weken geleden hoe hij erop gekomen was om plafonds te gaan reinigen. Het is niet de meest voor de hand liggende branche. Helemaal niet voor iemand die uit een aannemersfamilie komt. Mijn vader vertelde toen dat hij op een punt was waarop hij niet zo goed wist wat hij wilde qua werk en carrière. Dat hij eigen baas wilde zijn stond voorop. Schoon, dat is iets van alle tijden. Hij kocht een ticket en vloog naar Amerika.

Op dit moment (september 2018) ben ik op de luchthaven in San Francisco. Ik keek omhoog en wist ineens weer, waarom een schoon en net plafond belangrijk is. Overigens niet alleen een schoon en net plafond. Ik heb een aantal nachten bij een vriend in San Francisco geslapen en ben er daar achter gekomen, dat de meeste mensen zich in een schone omgeving zich toch echt prettiger voelen. Stof en viezigheid is voor niemand een prettig gezicht en daarbij niet goed voor je gezondheid. Je krijgt het ongemerkt benauwd, je moet vaker niezen en kunt een kriebelhoest krijgen.

Een schoon plafond is van belang

Een schoon plafond geeft niet alleen een representatieve indruk. Daarnaast is de levensduur van het plafond langer en is het dus een duurzame oplossing. Maar buiten dat is het ook veel beter voor de gezondheid van een mens. Helemaal voor mensen met astma of longproblemen is een schoon plafond van belang. De wanden, vloeren en vensterbanken worden regelmatig gereinigd. Maar een grote bron van huisstofmijt, helemaal bij systeemplafonds wordt vaak vergeten.